Direktlänk till inlägg 5 november 2008

Dagbok fran 2001-10-17

Av Josefin - 5 november 2008 23:06

Blev väckta av att nagra jävla tyskar stod utanför var dörr och pratade ganska sa högt. Da var klockan 06:00. Dusch, paklädning och sedan ner till frukostbordet där Herr Linden mötte oss. Absolut godaste hotellfrukosten pa länge! Upp till rummet och nu var det dags att bära NER alla saker. Begav oss i väg strax efter 8. Trafiken flöt pa bra. Framme vid Knappenweg 2 (var första adress i Tyskland) 11:10 - 50 minuter innan utsatt tid.


Köpte 2 kaffe och 2 mackor innan det var dags att "ta över" lägenheten. Jag satt i bilen och "vaktade" alla saker medan Jürgen skrev pa kontraktet. När allt var klart var det dags för "Starke Adolf" och hans undersate att bära in vara saker i lägenheten. Tilläggas bör att här maste man först ga nerför ett par trappor innan man kommer till fastigheten. Tacka vet jag Tegelgardsgatan 32 (Malmö) där man bara tar hissen fran garaget och upp till fjärde vaningen!


Sen var det dags att införskaffa lite nya saker fran var favoritaffär IKEA! Det viktigaste var en ny säng eftersom den gamla star i sommarstugan. Tro det eller ej, men pa sängavdelningen stod en kvinna vid namn Sophie Pistorius, som kommer fran Sverige. Hon har bott i Tyskland i 17 ar. Hon hjälpte oss att välja madrasser, för gavlar klarade vi själva. Efter att ha tillbringat en timme pa sängavdelningen var vi klara att lägga en beställning. Sen var det läge för mat! Köttbullar med lingon och Ramlösa - sa klart!


Efter "tankning" blev vi medlemmar i tyska varianten utav IKEA Family. Maste ju fylla i den pa tyska planboken med lite medlemskort... Da var det äntligen dags för smasaker sa vi började med täcken och kuddar. Detta valde vi - till vart stora förtret - att INTE ta med fran Sverige. I Tyskland har de inte samma matt pa täcken och kuddar som i Sverige. Vi fick dessutom lära oss att det finns 13 olika varianter pa storlek (täcke/kudde). Att IKEA inte har kunnat införa ETT enda universiellt?! I vart nya hemland är sängkudden 80 x 80 cm. Deras täcken är smalare än vara. Vi hittade dock en variant pa kudde som har mattet 50 x 60 cm = det svenska mattet. Vi slog till pa tva sadana. Dessa kan vi ju alltid ha till övernattande gäster. Om vi nu far nagra sadana...


Täcken struntade vi i. Sen plockade vi pa oss disktställ, 3-pack saxar (har väl en 50 stycken i Malmö, men ingen med oss), fyra muggar, överkast till sommarstugan (i fyndhörnan), tva filtar som vi ska använda som täcken sa länge (ocksa i fyndhörnan), diskborste, underlakan och ett 8-pack trägalgar.


Nöjda och glada gick vi till Transportservice och fick veta att vi skulle va vara sängar om tva dagar!!!!! Hur skulle vi nu lösa detta? Köpa billiga madrasser och sova pa? Sova pa hotell i tva nätter? Under tiden vi funderade pa detta akte vi till Toom för att handla mat. Kollade om de hade madrasser, men det hade de inte. Fick ett tips om en billig affär som skulle kunna ha det, men när vi väl kom dit hade de stängt. Sa det enda vi kunde göra var att ta IKEA pa orden. När man lämnar deras parkeringsplats star en skylt med texten: "Tschüß! Bis bald...". Jag tro inte att de har nagon aning om hur rätt de har?!


Vi sladdar - för andra gangen den dagen - in pa deras parkering 20 minuter innan de stänger. När vi väl är inne i varuhuset delar vi upp oss. Jürgen springer för att fa tag pa madrasserna och jag letar efter ljus och ljusstake. Eftersom julsakerna kom fram 8 oktober och finns strax innanför kassorna blev det att jag tog en adventsljusstake och till den röda ljus. Sen tog jag även ett 6-pack tejp. Dessa behövdes för att kunna sätta upp vart namn vid var brevlada. Fastighetsskötaren är sjuk och har inte hunnit gör det, sa för att inte ga miste om nagon räkning vill vi ha vart namn pa vart brevfack á la Amerika.


När vi handlade mat köpte vi även en flaska vin och da är det ju trevligt att dricka det ur vinglas, men det var väl inte lönt att köpa eftersom vi inte hade nagot bord, tyckte Jürgen. Jag ville till IKEA:s shop där de säljer svenska matvaror. Varför inte första dagen i Stuttgart införskaffa samtliga Absolut Vodkas produkter och ha som batterisprit? Varför inte köpa lite julmust och dricka en tomtegrott? Varför inte köpa WASA:s knaeckebröd? Svaren pa dessa fragor har jag ännu inte funnit, men den som söker, han/hon finner.


In i bilen, hem till Knappenweg 2, nerför alla trappor med tva kassar, tva 6-pack vatten och tva madrasser. Kvällsmat var nästa punkt pa schemat. Hur kokar man soppa pa en spik? Hur lagar man mat utan kastruller? Värmer pizza i ugnen och delar den med en pizzaslicer. Denna delikata maltid intogs sittandes i trappan! Sen var det sängdags - eller madrassdags för var del. Om 3-4 dygn har madrasserna natt sin "totala höjd" av 9 cm. Gissa om det var tunt underlag att sova pa.


En positiv sak med Tyskland är att alla fönster har metallrullgardiner (Rolladen), som sitter pa utsidan av fönstren. Detta gör att det blir kolsvart i rummet. Detta ska da jämföras med var "tillfälliga" lösning i Malmö där vi som gardiner i sovrummet hängde upp tva badlakan fran B-----s. Ett var crémefärgat och ett var rött, grönt, gult och blatt. Dessa hängde 15 cm fran fönstret, sa det kom in ganska mycket ljus. Tilläggas bör att gardinerna hängde uppe i sex manader... God natt, Knappenweg!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin - 7 augusti 2012 09:12

I saw these agora in a Ecco store in Aachen and wanted to but them all, but it was 31 degrees......

Av Josefin - 21 juli 2012 15:29

Looks good doesn't it?

Av Josefin - 20 juli 2012 18:41

Today we're eating our own potatoes. Yippie yeah!

Av Josefin - 20 juli 2012 18:39

Today we're eating our own potatoes...

Av Josefin - 19 juli 2012 22:46

Had some friends over för dinner - bbq - and it was so nice to see them again. In the summertime everything is so much easier. Sitting outside, children playing in the garden. A perfect night if it wasn't for the mosquitos :-(...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<<
November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards